Low Carb?

Er bestaan honderden diëten, en allemaal zijn ze super efficiënt. Althans voor sommigen.

Ik heb al vanalles geprobeerd, leven lang fit, weight watchers, calorieën tellen,…
Maar het enige dat tot nu toe helpt is low carb.

Maar voor je begint te denken van dat kan toch niet gezond zijn,… Ik zeg LOW carb niet NO carb. 😉

Kort uitgelegd betekent dit dat ik probeer om enkel producten te eten waar maximum 10g per 100g koolhydraten inzitten. Hoe weet je dat?  Op elke verpakking moet er verplicht vermeld worden welke voedingsmiddelen er in aanwezig zijn, deze waarden zijn meestal weergegeven per 100g. Je moet dus niet beginnen tellen. 😉

Je kan de voedingswaarden ook opzoeken op het internet. Je zoekt bv. op de term: tomaten koolhydraten. Je krijgt direct verschillende sites te zien. Dit is vooral handig voor groenten en fruit aangezien dit niet gegeven is in de winkel.

Buiten low carb, drink ik ook enkel water of suikervrije dranken. De suikervrije dranken probeer ik te beperken tot maximum 1 à 2 glazen per dag. Meestal spaar ik deze tot het avond eten en drink ik daarna terug water. Ook thee en koffie mag je drinken maar dan zonder suiker natuurlijk, ook hier kan je zoetstof gebruiken of eventueel een beetje honing. Maar let op want in honing zit ook suiker!

Tijdens mijn dieet eet ik elke ochtend een smoothie of een griekse yoghurt, dit is volle yoghurt maar dit maakt in een koolhydraatarm dieet niet zoveel uit. Dit betekent natuurlijk niet dat je zoveel vetten mag eten als je wilt. Ik gebruik als zoetstof meestal stevia of ahornsiroop. 

‘S middags vind ik het moeilijkst. Je hebt zin in brood omdat dit ook heel gemakkelijk is natuurlijk. In de zomer is het gemakkelijker want door het warme weer heb je zin in verse salades en dat is momenteel bij mij nog niet het geval. Ik eet meestal blokjes kaas of salami, ook fruit mag maar daar moet je goed opletten voor verborgen koolhydraten! Aardbeien en meloen zijn heel lekker en laag in carbs.

‘S avonds is niet zo moeilijk, je maakt hetzelfde klaar als anders met 1 uitzondering, je kookt geen aardappelen, rijst, pasta,… Je eet enkel vlees, vis, gevogelte,.. met groenten.

Omdat ik zelf geen nood heb aan aardappelen vind ik dit het gemakkelijkste moment van de dag.

Zo nu weet je al iets meer over low carb.

See you soon.

xXx

E.