Low carb summer BBQ vibes

De zomer is er nog niet maar we hebben toch al even kunnen genieten van de eerste zonnestralen.

En dat betekent BBQ’en, lekker vlees, groenten, een goei apperitiefke en brood! Maar dit laatste past natuurlijk niet in een low carb dieet.  Omdat brood goed vult, voorzie ik graag enkele vervangers die even goed vullen en zelfs lekkerder zijn.

Wat ik altijd maak voor op de BBQ zijn gevulde champignons.

IMG_3405Heel lekker en laag in koolhydraten.  Ik begin altijd met de champignons te ‘pellen’ omdat de buitenkant vaak een beetje taai wordt tijdens het bakken. Daarna vul ik ze met kruidenkaas, ik raad Philadelphia met fijne kruiden aan omdat deze goed smeerbaar is. Boursin met fijne kruiden is ook heel lekker maar moeilijker om de champignons mee te vullen. Daarna plaats ik ze op de BBQ in een bakje of in een papillot van zilverpapier. Ze zijn klaar als de champignon bruin begint te kleuren en/of als de kruidenkaas “barstjes” begint te vertonen. Als je graag nog een extra groente hebt kan je hetzelfde ook met een paprika doen.

Wat niet helemaal low carb is, is maïs. Het is heel erg lekker en bevat goede koolhydraten, ik zie dit daarom als een healthy cheatmeal.

Maïs klaarmaken doe je in 5 stappen.

IMG_3396

Stap 1: Kuisen.

Je verwijdert de bladeren en de draadjes die rond de maïs hangen.


Stap 2: Kruidenboter

Je smeert de maïs in met kruidenboter, dit mag goed aanwezig zijn maar te veel is ook niet goed.

 

Stap 3: Honing

Voor deze stap is het handig als je met 2 bent. Je draait de kolf rond en giet er demais 2
honing over. Daarna wrijf ik de honing uit of leg ze op een zilverpapier en draai
ze rond zodat de honing goed verspreid.

Stap 4: Zout

Zout en zoet is altijd een goede combinatie. Ik gebruik meestal grof zout die je dan over heel de mais uitstrooit.

Omdat we eerst de honing over de kolf doen, blijft het zout goed op zijn plaats.

Stap 5: Inpakken

Ik pak da maïs altijd in met zilverpapier. Ze lijken nadien een beetje op een snoepje en zo voorkom je dat heel de BBQ volhangt met honing en boter. De kolf kan ook extra goed garen omdat er een soort van oventje gecreëerd wordt.

Nu kan je ze op de rooster plaatsen, de maïskolven hebben een half uurtje nodig om te bakken, ik raad dus aan om ze als eerste op de BBQ te plaatsen.IMG_3407

Zo, 2 broodvervangers voor een zomerse BBQ. Laat me weten in een reactie of je ze even lekker vindt als ik.

Veel smulgenot!

xXx
E.