Diëten en studeren.

2 dingen die absoluut niet overeenkomen. 

Maar dat is ook normaal. Tijdens de examens heb je veel stress je snackt daarom naar iets dat comfort brengt iets dat je omwikkelt met een deken van ‘alles komt goed’. 

Het is ook niet erg. Ok je probeert te diëten en je probeert gewicht te verliezen. Je wilt natuurlijk niet dat er op het einde van de rit gewicht is bijgekomen. Maar 1 cheatday zal het echt niet maken. 

Eigenlijk zeg ik het verkeerd, in plaats van een cheatday kan je er beter een cheatmeal of cheatsnack van maken.
Door 1 maaltijd in de dag te vervangen door iets ongezond en calorierijk is je dieet nog niet naar de knoppen. Maar als je beslist om een hele dag te “cheaten” dan ga je gedurende de hele dag zo veel mogelijk ongezonde zaken naar binnen spelen. En daar gaat het mis. Door 1 gerecht zal er misschien een paar 100 gram bij zijn maar na een hele dag? Bereid je dan maar voor op het ergste. Of vermijd de weegschaal de rest van de week.

Als je dan toch ongezond gaat eten, kies dan iets speciaals. Iets wat je anders amper eet en waar je enorm van kan genieten. Ik zou bijvoorbeeld niet voor een pak chips kiezen omdat ik daar niet zo zot van ben. Mijn vriend daarentegen loopt direct naar de gang met chips en kiest de speciaalste smaken eruit.

Dus wat hebben we geleerd?

  1. Beter een cheatmeal dan een Cheatday.
  2. Kies iets waar je echt verzot op bent.
  3. Voel je achteraf niet schuldig. 

Nog veel succes met de examens!!

xXx

E.